Kaspersky CleanAutoRun

4 Haziran 2014 Çarşamba tarihinde yazıldı.
Malware şakaya gelmez! Bilgisayarınızın hayrına işlemeyen bu zararlı programlar kimi zaman .exe dosya uzantılarını tahrip edebiliyor. Bahsetmiş olduğumuz bu .exe dosyaları, birçok programın yürütme komutununu gerçekleştiriyorlar ve zararın tümden bilgisayarınıza yansımaması için Kaspersky, CleanAutoRun isimli bir araçla sorunu gidermek konusunda yardımcı oluyor.

İlgili olan dosya gruplarında yürütme görevini üstlenen uygulamalar, bir işletim sistemi içersinde arzu edilen dosyanın açılmasını sağlarlar. Dosya uzantısına göre harekete geçen yürütmeden sorumlu uygulamaların tümünde benzer bir prosedür geçerlidir. Örneğin .doc uzantısı olan bir dosya, Microsoft Word ile ilişkili durumdadır ve .doc uzantılı dosyanın açılmasını sağlar.

Bunun haricinde tek bir dosya uzantısı, yapılacak işleme göre, baska uygulamalara tabii tutulabilir. Buna örnek olabilecek bir .jpg dosyası, görüntüsüne ulaşmak istediğiniz takdirde resim görüntüleyen bir uygulama ile ilişkilendirilecekken "Düzenle" seçeneği sizi Photoshop veya benzeri bir uygulamaya götürecektir. "Yazdır" dediğiniz takdirde de görselin çıktısını almak için başka bir uygulama ile karşılaşmanız yine olası.

Bazı virüsler işte tam da bahsettiğimiz bu prosedürü etkileyecek sekilde dosyaların ilişkili oldukları grupların yürütme, yönetme veya ikon dosyalarını (.exe, .bat, .cmd, .com, .pif) olumsuz etkileyebilirler. Bu zarar görmüş dosyalarla yapmis oldugunuz işlemler ise zararlı programların bilgisayarınıza hasar vermesine neden olabilir. CleanAutoRun ile Kaspersky, bu sorunlardan bir kurtuluşu vaadediyor.


DOWLAND

"Kaspersky CleanAutoRun " icin 0 yorum:

Tüm Haklar Saklı Ve Gizlidir "HackTeam" Lütfen Alıntı Yapmayınız